4 fijne voordelen van een onderhoudsbeurt

Om de werking van het WTW systeem of ventilatiesysteem op het vereiste niveau te houden is periodiek onderhoud aan te bevelen. ESKA reinigt alle kanalen, ventielen en ventilatoren en vervangt de filters. Je kan bij ons terecht voor een eenmalige reiniging. Wij hebben vier fijne voordelen voor jou op een rij gezet zodat het belang van onderhoud nog net iets duidelijker wordt.

1. Gezondheid

Stof en vocht hechten zich aan de binnenzijde van de kanalen. Zo ontstaat er een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Om er zeker van te zijn dat je ventilatiesysteem optimaal werkt, is het noodzakelijk om onderhoud uit te laten voeren. Bij ESKA is dit net zo fijn als een vakantie. Wij zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten. Ook na het onderhoud, want het verwijderen van vuiligheid zorgt voor een gezond binnenklimaat.

2. Service

ESKA is actief in het groot Randstedelijk gebied en ook buiten de gebruikelijke werkuren staat onze spoedservice alle dagen en uren van de week klaar om te helpen bij spoedgevallen. Onze service is te vergelijken met een pizzakoerier. We werken snel en flexibel, maar wel zorgvuldig en netjes. Daar kun je van op aan! Onze monteurs beschikken over jarenlange ervaring en worden periodiek getraind om voorop te blijven lopen in ventilatie- en filtertechniek. We beschikken over alle vereisten certificeringen (VCA) en zijn STEK erkend.

3. Energiebesparing

Een verouderd mechanisch ventilatiesysteem verbruikt tot wel 80% meer energie dan een nieuw, goed onderhouden systeem. Voor de vergelijking: dit is evenveel als twee koelkasten. Heb jij al tientallen jaren dezelfde mechanische ventilatie box? Dan is de kans groot dat jij een dure energierekening ontvangt. Deze kan erg omlaag gaan door het aanschaffen van ofwel een nieuwe box of het goed onderhouden van jouw huidige ventilatiesysteem. De ventilatieboxen die Eska verkoopt, hebben allemaal een ding gemeen: energiezuinig. Alle boxen worden zo ontwikkelt dat ze bijdragen aan een beter milieu en dat zie jij vervolgens weer terug op de rekening.

4. Levensduur

De levensduur van een ventilatiebox kan aanzienlijk langer worden als je periodiek onderhoud laat uitvoeren. Over het aanschaffen van een nieuwe hoef je dan vervolgens nog lang niet na te denken, want een box kan met periodiek onderhoud tot wel 15 jaar meegaan. Bij mechanische ventilatie is het belangrijk om iedere 2 jaar onderhoud uit te voeren. Bij een WTW installatie adviseren wij dit zelfs ieder jaar te doen. Eska, onderdeel van de PronkGroep, verzorgt tiptop onderhoudsbeurten. Lees meer over onze onderhoudsbeurten op onze pagina hierover.