Goed ventilatiesysteem vermindert hooikoorts

Een goed ventilatiesysteem vermindert hooikoorts. Zodra de lente is aangebroken, krijgen veel mensen last van die vervelende pollen en komt hooikoorts weer om de hoek kijken. Het is een prachtige periode waarin bloemen en dergelijke weer gaan bloeien, maar voor veel mensen is dit ook een onaangename tijd. Wist je dat een goed ventilatiesysteem hooikoorts kan verminderen?

Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat allergieën binnenshuis worden tegen gegaan. Een van de meest voorkomende allergieën is hooikoorts, meer dan een miljoen Nederlanders hebben hier last van. Vanwege de wind is het goed mogelijk dat de pollen zo bij jouw in huis naar binnen waaien als je de ramen wagenwijd open hebt staan. Dit geldt ook voor roosters of klepraampjes die open staan. Om er voor te zorgen dat pollen en andere vuile stofdeeltjes niet bij jou naar binnen komen, is een ventilatiesysteem aan te raden. Een MV of WTW unit is de juiste oplossing voor dit probleem, want hij zorgt ervoor dat er alleen schone lucht in jouw huis circuleert. De vuile lucht wordt naar buiten afgevoerd. Op deze manier kan je genieten van een gezond binnenklimaat waar je niet om haverklap hoeft te niezen.

Om jouw ventilatiesysteem optimaal te laten werken, is onderhoud van groot belang. Een erkend bedrijf als Eska, en onderdeel van PronkGroep, voert dit graag voor jou uit. Lees meer over onze opties op gebied van onderhoudsbeurten op onze pagina over onderhoud.